06/70-301-0117 herihor72@gmail.com

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Edzés helyszíne, ideje:
1065 Budapest, Hajós utca 1.

Hétfő, csütörtök 19:30 – 21:00

Hívjon minket!
+ 36/70-301-0117

Írjon nekünk!
hzoltan@adc-onvedelem.hu

1065 Budapest, Hajós utca 1.

Erő és erőszak különbségét vizsgáljuk a hétvégén. Ezúttal egy kedves barátom, kollégám meghívásának eleget téve Brüsszelbe utazunk, ahol kezdő és haladó harcművészeti gyakorlók számára szűk körben tartunk bemutatkozó önvédelmi kurzust. Mindkét szintet illetően az Egyensúly természetéről lesz szó. Arról, hogy mire van szükségünk a felismeréséhez, mit tegyünk pontosan annak megtartásáért, ha pedig “kibillenve” elvesztettük azt, hogyan engedjük mielőbb visszaállni. Mindezek személyes fogásaira fókuszálva gyakorlunk majd az edzőteremben. E mellett a kurzus folytatásában – az esti sörözésen – az itthon már zajló Szellemi Önvédelem program főbb tapasztalataiból szemezgetünk. Azt hiszem, kezdetnek ez szükséges, és ennyi elegendő… Kívánjatok mindannyiunknak sikert!

ADC - Tudatos Védelmi Gyakorlatok

2023.05.09.

A hétvégi belgiumi látogatásunk röviden összefoglalva: ösztönök, reflexiók, és intuícióink adják munkánkhoz az anyagot. Ezekből építjük az alapot, velük dolgozunk. Legyen akár haladó – instruktor szintű gyakorló – vagy alig tapasztalat kezdő az ember, amikor tudatosítjuk az önmagunkban élő matériát, akkor felismerjük az esetlegességet, kitettséget, sebezhetőségünket és esendőségünket – biztonságos körülmények között a gyakorlás közben. De ugyanezekkel lesz dolgunk extrém lelki-testi kihívás során, mint amilyen az önvédelmi szituáció.
Ha tehát megragadjuk a felismert belső hatást, amely az egyensúlyunkból (nyugalmunkból) kibillentett bennünket, már választhatunk: tehetünk az egyensúly visszaszerzéséért!
Aki éles helyzetben bizonyítani képes, nem csupán önbizalmat nyer, de az életszemléletét végérvényesen megváltoztató önismereti élményhez jut. Az önismeret mint a lélek anyanyelve, az önmagunkhoz és másokhoz is szólni és kapcsolódni tudás forrása. Így az önismeret a sikeres önvédelem nemtője is egyben, valamint a támasz, amelynek köszönhetően az egyensúlyt megtarthatjuk… Hogy megtanuljuk, miként lehetséges mindez, ahhoz gyakorolnunk kell; közösségben edzeni, áldozni az energiából és az időből, ami rendelkezésünkre áll. Minden siker munka közben készül.
ADC - Tudatos Védelmi Gyakorlatok

2023.05.16.